Lunice Boiler Room London DJ set

Ten „nejstarší” set si nechám až nakonec a začnu jiným, ale zato hodně výrazným setem. Pokud někdo zásadně ovlivnil můj hudební vkus a byl pro mě velkou inspirací, byl to rozhodně Lunice (a taky jeho parťák Hudson Mohawke, se kterým vydává pod přezdívkou TNGHT). Ať už jednotlivě nebo jako TNGHT, definovali pro mě novou vlnu trapového soundu, na kterou jsem tou dobou naskakoval. V rámci BR vystupovali několikrát, ale nikdy nezapomenu na tento sólový set. Kromě toho, že jsem díky tomu uvažoval o hraní přes Novation Launchpad, mě nadchla ta extrémní dávka energie, kterou do celého setu Lunice dává. No podívejte se sami.

King Plague Boiler Room Moscow DJ Set

Nekompromisní, hrubý a autentický – tak často vnímám sound z východního bloku Evropy a rád se k němu vracím. Jedním z milníků, který utvrdil moji obsesi východoevrospkým soundem, byla série Future Shift (včetně krátkých dokumentů). Konkrétně bulharská King Plague mi ale ukázala absolutně nový sound a přivedla mě k Witchousu. Řekl bych, že tenhle vliv se mě doteď nepustil.

Mall Grab | Boiler Room x Long Live Southbank

Tady bych se podepsal pod komentáře typu i really like the idea that he's "growing into a techno demon." Podle mě to byla Mall Grabova (a stejně tak moje) vstupní brána do tvrdšího soundu a Techna. Tímhle setem si mě naprosto získal. Highlightem byl tento track v 59 minutě, který se mi nikdy nepodařilo dohledat (pravděpodobně jde o jeho nevydanou produkci). Každopádně po tomhle zážitku jsem měl jasno, že se máme na co těšit.

Giant Swan Boiler Room x Southbank Centre Live Set

Aka k Technu zase o krok blíž. Mám to vůbec komentovat? Ale jo, stručně: Dystopická, post-industriální atmosféra. Obrovský prostor s problikávajícími světly. Face 2 face live performance. Hudební agrese. You feel me?

Fjaak Boiler Room Tblisi Live Set

LONG LIVE FJAAK! Nechci říkat, že to bylo výhradně tímto setem, ale něco mi říká, že měl zásadní vliv na zformování EXPLICIT SOUND. Vidět tu sdílenou energii v podobě 3 DJs (navíc v live setupu) bylo něco skvělýho. Když jsem na to narazil poprvý, nazýval jsem to DJ goals – a voilà.

Madlib Ray-Ban x Boiler Room 003 | TIMF Afterparty DJ Set

Mám za to, že moje první setkání s Boiler Room (nebo minimálně jedno z těch výraznějších) bylo díky Madlibovi. Z nějakého důvodu už jeho set není na oficiálním Boiler Room kanále, ale našel jsem ho jinde. S klasickou klubovou elektronikou nemá moc společného, ale musel jsem ho vytáhnout. Madlib je legenda a jeho přítomnost v BR je vlastně už jen díky tomu legendární. Mám takový pocit, že crowd (a dost možná i vy) si říkáte, co tam vlastně předvádí. A to je přesně to, co mě na tom baví. Mixuje to podle sebe a doslova hýbe s hudbou pod rukama. Je to skvělý reminder toho, že to vždycky jde i jinak.
Oblíbených Boiler Room setů bych rozhodně našel mnohem víc, ale tyto jsou pro mě opravdu speciální. Máte k nějakým DJ setům podobný vztah? Pokud ne, berte to jako inspiraci a běžte si najít svoje oblíbence, klidně mimo Boiler Room. Budeme rádi za shares a za feedback. Jestli vás článek bavil a chcete vědět o dalším mezi prvními, přihlaste se k odběru našich e-mailů na konci článku nebo přes subscribe button vlevo dole. Keep ravin' – Be Explicit.

STAY INFORMED

SUBSCRIBE TO GET:

EARLY ACCESS
EXCLUSIVE DISCOUNTS
EVENT INFO
BLOG UPDATES
& MUCH MORE

* REQUIRED