ELFAETHER

Elfaether bych rád představil jako první. Seznámili jsme se totiž už při zastávce v Singapuru, kde jsme kvůli odloženému letu strávili 17 hodin. Pod svým psedudonymem Elfaether produkuje hudbu a vystupuje jako DJ. Má nizozemské kořeny, pochází z Austrálie, ale studuje na Oxfordu (kde plánuje uspořádat rave, tak snad se tam brzy vydáme i se zbytkem crew). Díky lásce k anime se dostali k rychlejším elektronickým žánrům jako happycore nebo breakcore. Jejich produkci si můžete poslechnout tady a pozor – – – MAKE SOME NOISE – – – DJ set si kromě Mixcloudu budete moci poslechnout 2. 12. na příštím Explicitu, kam nás přiletí navštívit! Details tba soon.

FBI SMACS FEST

Jeden z prvních eventů, na který jsem se v Sydney vydal, byl FBi SMACS Fest v Oxford Art Gallery. FBi Radio jsem ladil několik měsíců před odletem už v Česku, takže jsem tušil, do čeho jdu. V hudebně pestrém line-upu mě upoutaly hlavně 2 performances. Jedním z nich byla experimentální kapela Shady Nasty, ovlivněná punkem a hip hopem. Hned po nich DJské duo Outer Shores se svým elektronickým setem, řízlým breakbeatem – WAVY! Btw. Jebbi z Outer Shores zahrála jeden track z naší kompilace právě na FBi Radio – – – Y2K GOING WORLDWIDE🌏

MOMENTUM

Momentum Rave byl můj záchytný bod. S organizátorem Joshem jsem se dostal do kontaktu ještě před odletem. Přes Nothing Else Records jsem totiž zjistil, že stojí za časopisem Momentum Mag. Tou dobou měl za sebou první číslo a k příležitosti druhého vydání organizoval první Momentum Rave, kde jsem byl součástí line upu. Byl to ilegální rave pod mostem, kam se dalo dostat dírou mezi stromy, pokud jste měli souřadnice. Josh je mimo jiné skvělý fotograf a bezpochyby je jedním z lidí, kteří jsou zásadní součástí nově rostoucí scény v Sydney. Jeho fotky si můžete vychutnat online a rave atmo můžete nasát z guestmixů.

CHEFF STREETWEAR

Na Momentum Ravu jsem potkal Cheffa. Pomáhal Joshovi chystat rave a během večera měl na starost hlídkování. Dali jsme se do řeči a zjistili, že oba vytváříme oblečení. O pár dní později jsem se zastavil k němu do studia, abych zjistil, jestli je jeho značka postavená na vaření (není), co všechno tvoří a jaké má se značkou plány. Zjistil jsem, že jeho brand je starý jen několik měsíců, ale začíná to být na lokální scéně hot shit – KEEP AN EYE ON IT.

WILE OUT MUSIC

Bylo pro mě velkým překvapením, když jsem dostal kontakt na Lunyho a zjistil, že vede label Wile Out Music, na kterém krabs vydal track Mars Club tool. Díky Lunymu jsem se podíval do Melbourne, kam mě booknul na rooftop party v centru města. Ukázal mi místní kluby (včetně streamovaného Keep Hush eventu) a zasvětil mě do jeho tvorby a vedení labelu. Pod Wile Out vydává Global music ze všech koutů světa. Dělá to s láskou, protože věří, že je potřeba se vzájemně podporovat. Podpořte ho proto taky a poslechněte si některý z Wile Out releasů nebo jeho temperamentní radio show Bare Necessities (opět) na FBi Radio. Mimochodem, jestli někdy budete v Austrálii, podívejte se i do Melbourne. Je to město se specifickou atmosférou, plné umění a skvělé gastronomie!

DECAY

Za labelem Decay stojí Jungist, se kterou jsem se potkal taky na Momentum Rave. Její sety (jak už jméno napovídá) jsou skrz naskrz prošpikované jungle music – obdivuji v nich její cit k melodice. V rámci Decay objevuje temnější stránku elektronické hudby. Pozvání na guest mix jsem dostal i já a speciálně pro tuto příležitost jsem nahrál poměrně disturbing set poskládaný primárně z tracků, které většinou na parties nedostanou prostor – – – ENJOY!

NORAH WELLS

Kreativní osoba tělem i duší. Zaujal mě její osobitý příběh a přístup k věcem. Zpívá, hraje na klavír, fotí a dělá grafiku. A to všechno dělá skvěle, s jasnými hodnotami a vizí. Její tvorbu (včetně hudby) najdete na IG @itsnorahwells.

I LEFT MY HEART IN…

První část článku jsem rozepsal v letadle na cestě ze Sydney do Seoulu, kde jsem si naplánoval 7 denní přestup. Myslel jsem si, že jen přidám několik poznatků do stávajícího článku, ale zjistil jsem, že to nebude jen tak. Seoul mě naprosto okouzlil svou atmosférou a možnostmi. Během pár dní jsem poznal tolik lidí a míst, že jsem se rozhodl pro samostatný článek. Pokud vás bavila první část z Austrálie, můžete se za pár týdnů těšit na Korean vibes. Mezitím si proklikejte tipy v předchozích odkazech a těšte se na pokračování!