Během spolupráce s Explicitem ti přibyly povinnosti a zvýšila se tvá zodpovědnost vůči brandu – cítíš, že je na tebe teď vyvíjen větší tlak než na začátku?
Myslím si, že to prostředí je nastavené tak, že ani ne. Stane se, že na něco zapomenu a tlak je tím pádem oprávněný; jsem ale ve svých kramflecích díky předchozím příspěvkům, které se mi povedly. Cítím, že vím, co dělám. Mám dost velkou kreativní svobodu, co se komunikace týče. Najít si v té práci radost je podle mě taky hrozně důležitý.
Pracuješ také ve SNEAKERGALLERY. Jak se tvoje práce tam liší od práce pro Explicit?
Ve SNEAKERGALLERY dělám jako brigádník, ale taky se tam hodně podílím na kreativitě. To znamená TikTok, Instagram a textace – ať už mailingové, blogové, na webu, reklamní nebo nějaké překlady. Celkově mě baví psaní o teniskách a focení. V obou kolektivech nemáme pevnou korporátní strukturu a není mezi námi velký věkový rozdíl. To mi přijde super.
A co ty Prestižky?
Tam to vlastně všechno začalo. Na osmiletém gymplu jsem se začal více zajímat o marketing a rozhodl se napsat svou maturitní práci na Prestižky. S tou jsem se umístil na třetím místě v prestižní souteži Středoškolská odborná činnost a později se je rozhodl oslovit. Jsou opatrní, nedávají ten marketing kde komu, ale nakonec jsme se domluvili. Bylo to velmi zajímavé a naučné. Měl jsem kompletně volnou ruku ve správě jejich Instagramu, dostal jsem vstupy na Fashion Weeky nebo jsme byli fotit s Přemkem Forejtem. Skrz tuto stáž mě později oslovil Explicit, poté SG.
Jak vzpomínáš na závěr své spolupráce s touto značkou?
Cítil jsem, že z „vrchu“ už nebyla taková otevřenost novým nápadům, a že se vše nedalo realizovat. Covid s tím pak ještě zamával. Já mezitím rozjel projekty u Explicitu, a tak to nešlo moc zkombinovat. Rozloučili jsme se ale v dobrým. To aktuální vedení pokračuje v dost podobné profesionální linii, jaká tam byla nastavena, a je to za mě fajn.
Zůstaneme u těch tenisek – jaký je tvůj aktuální favorit?
Tak třeba ty, co máme teď oba na noze. (smích) Podle mě vrátily do sneakers světa zas špetku autenticity, která tam často chybí a spousta věcí už „letí“ jen z principu. Takže určitě tento Nike x Corteiz collab nebo třeba L‘art Salomon ACS Pro Advanced.
Se sneakers culture se často spojuje rap music. Co posloucháš?
Z Čech mě baví 58G, ale spíš poslouchám věci ze zahraničí. Paradoxně asi poslouchám víc slovenskou scénu než tu domácí. Takže třeba Dalyb, Samey, Porsche Boy. Saul má dobrý věci a SIMILIVINLIFE, to je strašně silný.
Oblíbený žánr?
Momentálně asi UK drill.
Vrátíme se k tvému působení v Explicitu. Dala ti tato zkušenost nějakou životní lekci?
Určitě organizovanost, disciplinovanost a zkušenosti s prací v týmu. Naučil jsem se dodržovat deadliny. Jsme tým, který mě baví, a to mě motivuje, abych svou práci dělal dobře a na čas. Také kreativita, rozvíjení nápadů a inovace.
Kde hledáš inspiraci?
Řekl bych, že to jsou takové momentální věci. Ale příkladem může být opět Corteiz a marketing této značky, je to fakt dobrý.
Na co se teď soustředíš?
Osobní rozvoj, a to i mimo školu. V Explicitu bych se chtěl víc podílet na organizaci eventů nebo logistice. Chtěl bych víc cestovat a poznat svět. Seberozvoj je pro mě důležitý.

Díky za příjemný rozhovor, těšíme se na další společnou spolupráci!

Pokud vás zajímá více z Matějovy tvorby, můžete zkouknout náš IG nebo jeho socials - @mata_vitek Specials thanks věnujeme také Thomasovi za ilustraci rozhovoru.

STAY INFORMED

SUBSCRIBE TO GET:

EARLY ACCESS
EXCLUSIVE DISCOUNTS
EVENT INFO
BLOG UPDATES
& MUCH MORE

* REQUIRED