SEOUL COMMUNITY RADIO

Tato místní stanice byla na mém seznamu booking requestů. Jen několik dní před odletem jsem dostal odpověď, že pro mě mají místo v pořadu GENERATION ME. Jednalo se o druhý díl a dramaturgii měla na starost Necta, jihokorejská zpěvačka, o které se ještě zmíním. Byl jsem excited o to víc, když jsem zjistil, že celý pořad bude streamovaný live na Twitchi a později nahraný na YouTube – neuvěřitelné. Mohl jsem tak být na druhém konci světa a vy jste u toho mohli být live se mnou. Celý tým rádia mě přijal opravdu vřele. DJ Bowlcut se mě (k mému překvapení) chvíli po příchodu zeptal na ostravského Moskaluse, kterého před několika lety bookovali (stejně jako my) a Thom aka T.T.E mi po skončení radio show dal kompletní club tour po noční čtvrti Itaewon.

NECTA & SEOUL YOUNG GENERATION

Seoul má opravdu pestré hudební podhoubí. Za těch pár dní jsem ho rozhodně nestihl pořádně prozkoumat, ale nahlédnout jsem do něj mohl díky SCR Radio. Díky radio show jsem potkal hned několik mladých artists, kteří si zaslouží pozornost i z druhého konce planety. Necta, kterou jsem zmínil v souvislosti s SCR Radio je úžasná zpěvačka. Jejím ultimátním snem je objíždět svět se svojí hudbou a mámou. Když jsem viděl její vystoupení live, přesvědčil jsem se, že dream big se v jejím případě může rychle stát realitou. Zapamatujte si jméno a běžte na její show, až bude poblíž.

MEET KIMCHI FACTORY HOMIE

Předtím, než jsem přijel do Seoulu, podíval jsem se zběžně na profily všech artists, kteří vystupovali ve stejný večer, jako já. Narazil jsem i na Drillpunchův profil, kde jsem si přečetl, že hraje jednou rukou. Nevěděl jsem, co to znamená a zjistil jsem to až na místě. Wow. Kdybych slyšel jen záznam, tak nemám ani tušení. Měl jsem tu možnost si s ním v pozdějších hodinách zahrát b2b a jsem za to vážně rád. Pokud by vás o jeho příběhu zajímalo více, můžete se podívat na 5minutový dokument o jeho cestě. Je to korejsky, ale zvládnete to s automatickými titulky – nepřeloží to dokonale, ale k tomu, abyste pochopili hlavní myšlenky, postačí.

SOUND IN STYLE

Eunbo Shim je místní style leader. Několik let píše pro korejský Hypebeast, kde se soustředí na hudbu a fashion. S DJingem se zatím spíš seznamuje, ale i přes to, že DJ skills teprve sbírá, jeho show byla nejvíce uvolněná a největší zábava – – – FREE YOURSELF & HAVE A LOOK! Z programu show bych rád zmínil i The Deep. Chvíli po tom, co jsem odletěl, jí vyšel tento track s UK garage nádechem. Muah!

RECORDS & GADGETS

Shodou náhod jsem měl přes ulici od mého ubytování Dive Records. Jeho majitel mě překvapil hned několikrát. Když jsem v policích s překvapením objevil vinyl od mého oblíbeného pianisty Duvala Timothyho, zjistil jsem, že jsou známí – seznámili se během jeho pobytu v Londýně. Kromě toho jsem dostal tip na skvělý korejský vinyl. Provoz obchodu je pro jeho majitele jen hobby. Jeho hlavní zisk totiž putuje z výroby audio techniky a audio gadgetů. Uchvátil mě gramofon, který si sám vezme desku z police, přehrajeji ji a pak ji zase hezky vrátí. A aby toho nebylo málo, když jsem si hledal info na webu, našel jsem, že na (nerealizovaném) návrhu vizuální identity pracoval i český designér Petr Kudláček. Každý další den mě jen utvrzuje v tom, že svět je opravdu malý.

ENTER THE ART

Za dalším rohem mého ubytování se nacházelo toto neskutečně snové místo – ArtxShift. Objevil jsem to náhodou, když jsem se v mapách díval, co je v okolí. Rozhodl jsem se tam zajít na snídani. Když jsem vstoupil, nestačil jsem se divit. To co vidíte na fotkách působí stejně (ne-li ještě lépe) v realitě. Kromě vynikající snídaně jsem měl nezapomenutelnou konverzaci se Zacharym, majitelem a umělcem, který měl současný vizuál prostoru na starost. Tento prostor vede se svojí manželkou a vnímají ho jako jedno velké umělecké dílo, do kterého můžete vstoupit. Jednou za rok změní celý interiér, takže prostor dostane nový nádech. Měl jsem štěstí, protože jsem přišel poměrně chvíli po předchozí rekonstrukci.

D8NE "도원" by Peaches.

Přiznávám – nikdy jsem nebyl velkým fanouškem aut. Na druhou stranu, jednou z mých nejoblíbenějších her v dětství byly Need For Speed a z toho plynoucí zájem o natuněná auta. To byla vždycky jediná výjimka. I tak jsem se k tomuto místu dostal náhodou (o tom za chvíli). U vstupu mě uvítalo sportovní auto s designem, který dělal Kenny Scharf, prošel jsem alejí s šablonama od Obey a pokračoval do vzdušné místnosti, která spojuje rychlá auta, swag, trap music, gastro, gaming a spoustu dalšího. Za tuto stopu vděčím jednomu náhodnému setkání před muralem, který udělal právě Obey na zdi Artist Company ve čtvrti Gangnam. Později jsem zjistil, že tip, který jsem dostal od náhodného chlapíka, nebyl až tak náhodný. Když jsme na sebe narazili příště (zase ta náhoda), zjistil jsem, že to je Obeyho dlouholetý kamarád a mimo jiné veterán ze studia Sony Pictures Kyu C. Lee, který se podílel i na boomu tracku Gangnam Style. Pokud si říkáte, jestli je tohle možné, buďte v pohodě – i mě nad tím zůstává rozum stát. Díky němu mi dal Obey i podpis a můj výlet byl více než kompletní.

DESIGN EVERYWHERE

Hyundai Design Library se nachází v moderní budově v krásné artsy čtvrti, v dochozí vzdálenosti od 3 hlavních UNESCO památek (Gyeongbokgung Palace, Jongmyo Shrine a Changgyeonggung Palace). Hned při vstupu mě zaujala knížka Jindřich Halabala a Spojené uměleckoprůmyslové závody v Brně. Udělal jsem si registraci a vstoupil jsem do 3 patrového ráje designu, architektury, hudby, módy a spousty dalšího. Nevěděl jsem, kam se dívat dřív. Prolistoval několik náhodných i známých knih a vydal se do přízemí, kde byl archiv s několika exkluzivními velkoformátovými výtisky od umělců jako David LaChapelle nebo Rihanna. Třešničkou na dortu byla sbírka (nejspíš všech nebo většiny) Playboy magazínů, které kdy vyšly.

UNTIL NEXT TIME – I LOVE YOU ALL!

Pokud jste se dostali až sem, věřím, že chápete, proč jsem musel svoje zážitky rozdělit do dvou článků. Snažil jsem se vypíchnout to nejzajímavější a nejrelevantnější, ale i tak jsem nezvládl představit zdaleka vše. Mezi tímto vším byla spousta příběhů, uliček, výhledů, setkání a zážitků, které se nedají obsáhnout do jednoho článku. Přesto doufám, že jste nabrali nějakou inspiraci, objevili nové artists nebo dostali motivaci k cestování. Posílám obrovské poděkování všem, kteří mi pomohli během cest po světě, dali mi příležitost podílet se na jejich projektech, byli mi inspirací a otevřeli nové nápady v mojí hlavě. Hudba opravdu spojuje, nehledě na to, odkud jsme a jací jsme. 감사합니다

STAY INFORMED

SUBSCRIBE TO GET:

EARLY ACCESS
EXCLUSIVE DISCOUNTS
EVENT INFO
BLOG UPDATES
& MUCH MORE

* REQUIRED