Přiznáme se, že jeho hudbu vnímáme delší dobu, a proto nás potěšilo, že i jeho produkce přistála v našem inboxu. To, že jsme o něm slyšeli už předtím, ale nebyl rozhodující důvod k jeho "prvenství". V posledních letech si podle nás našel vlastní sound, který je autentický a zaslouží si prostor. Přečtěte si, kdo je Wierdsky, ale hlavně si poslechněte jeho sound. A nebojte se, další VIRTUAL FEATURES coming soon (or later).

„Nebaví mě hudba, která je předvídatelná.“

Wierdsky tvoří hudbu asi 6 let, ale podle něj za zmínku stojí hlavně poslední 3 roky. „Do té doby jsem se v produkci hledal. Snažil jsem se adaptovat vlivy tak, aby z toho vzešlo něco vlastního a nebyla to jen kopie někoho jiného. Snažím se najít nějaký sweetspot mezi mainstreamem a alternativou.“ Má rád hudbu, která je trochu chaotická, nespoutaná a překvapivá. „Nerad se držím konvenčních řešení. Nebaví mě hudba, která je předvídatelná, ale zároveň se nechci utápět v ryzí alternativě.“ I přesto, že momentálně sleduje především elektronické a hiphopové projekty, jeho hudební kořeny sahají spíš ke kytarové alternativě, post hardcoru a post punku. „Řekl bych, že tenhle mix žánrů mi pomáhá vytvořit osobitý přístup i sound.“

„Česká scéna mi vždycky přišla trochu ‚ospalá‘.“

A jak se dívá na lokální hudební scénu? „Česká scéna mi vždycky přišla trochu ‚ospalá’, ale mám pocit, že se tenhle mindset už pomalu mění. Prostor dostávají i věci, které zatím nejsou osvědčené a ohrané. Rád bych se na téhle změně podílel.“ Kromě vlastních sólo projektů do budoucna doufá v nějaké zajímavé spolupráce. „Opravdu by mě bavilo zprodukovat někomu třeba future RnB/Hyperpop projekt.“ Tomu fandíme a doufáme, že se někdo (třeba z vás?) brzo namotá.

Follow & listen:

Soundcloud Spotify Bandcamp Instagram Facebook Chceš být taky featured na našem webu? Více informací najdeš tady.